عنوان کامل پایان نامه : ازدواج تحمیلی
گفتار دوم: مسئوليت كيفري
در هر نظام حقوقي رفتارهاي تعريف شده اي با اركان كاملاً مشخص تحت عنوان جرم در قوانين مقرر مي شود كه هر كس مرتكب اين رفتارها شود و ديگر شرايط مسئوليت كيفري هم در او جمع باشد، داراي مسئوليت كيفري مي شود اين خسارات شامل زيان هاي وارده به بزه ديده و خسارات وارده به جامعه از قبيل بر هم خوردن نظم عمومي و خدشه دار شدن اخلاق حسنه مي گردد. در مسئوليت كيفري به لحاظ اهميت موضوع كه جان، مال، آبرو امنيت افراد و نظم عمومي جامعه مبتلا به آنست دستگاه مواخذه كننده، ضمانت اجراها و آئين دادرسي قويتر، دقيق تر و منضبط تري لازم است.
هدف مسئوليت كيفري علاوه بر جبران خسارت خود از بزه ديده برقراري نظم در جامعه است. چنانكه ذكر شد براي تحقق مسئوليت كيفري، شخص بايد مرتكب يكي از رفتارهاي مشخص شده در قانون تحت عنوان «جرم» شود ولي تحقق مسئوليت مدني نيازمند وجود نص قانوني خاصي نيست. در مسئوليت مدني مهم اين است كه ضرر جبران شود، چه توسط خود شخص مسئوليت چه توسط هر شخص ديگري. ولي در مسئوليت كيفري هر شخص، خود مسئوليت عمل خويش است كه اين امر به اصل شخص بودن مجازات ها معروف است در نهايت انجام تعهد ناشي از مسئوليت مدني منوط به شكايت زيان ديده است و در صورت شكايت نيز منوط به عدم گذشت اوست؛ در صورتي كه در مسئوليت كيفري بجز مواردي مشخص (جرائم قابل گذشت) به محض وقوع جرم، شخص متهم مسئول است. [۱]
[۱] – ن.ك به باديني، فلسفه مسئوليت مدني، همان، ص ۱۷ به بعد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
۱-آيا ميشود با وجود موانع قانوني موجود براي والدين مسوليت مدني فرض نمود؟
۲- آيا صحيح است كه والدين را محكوم به جبران خسارت نمود؟
۳-آيا نبايد قانوني تدوين شود كه در راستاي حمايت از قربانيان ازدواج هاي تحميلي باشد؟ آيا مقررات فعلي به نحوي است كه بتواند جبران خسارت شخص زيان ديده را نمايد و چنانچه خسارتي وارد گردد آيا شخص زيان ديده مي تواند از طرق پيش بيني شده ي قانوني خسارت خود را جبران نمايد و آيا مي توان از طريق نظريه مسئوليت مدني والدين جلوي اين معضل اجتماعي را گرفت يا از آمار ازدواج تحميلي كاست؟
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 547
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0