- بندر صادرات و ترانزیت مواد نفتی: این بندر در ضلع شرقی مجتمع بندر شهید رجایی، با موجشکنهای مستقل احداث گردیده است. دهانه ورودی حوضچه با ۱۰۰ متر عرض مفید امکان تردد شناورها را به داخل حوضچه میسر میسازد. این بندر دارای هفت پست اسکله به طول ۱۳۰۰ متر و آبخور ۶/۷ متر نسبت به انبار کانتینر[۱] میباشد. در حال حاضر از این بندر برای صادرات و ترانزیت مواد نفتی استفاده میگردد.
۱-۱-۱-۱ سخت افزارهای بندر
- انبارها: مجتمع بندری شهید رجایی دارای ۲۷ باب انبار سرپوشیده جمعاً به مساحت ۲۴۰٫۰۰۰ مترمربع و محوطههای بارانداز متعدد جمعاً به مساحت ۲٫۲۰۰٫۰۰۰ متر مربع میباشد که به پایانه های مختلف و ویژه انواع کالا و محمولهها تقسیم گردیدهاند.
- محوطههای اختصاصی: بخشهای خصوصی مختلفی در ترمینال کانتینری رجایی فعالیت میکنند که هر کدام عهدهدار فعالیت خاصی هستند. هماکنون تمامی عملیات تخلیه و بارگیری و ملحقات آن توسط بخش خصوصی و با نظارت اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان انجام میپذیرد. همچنین بالغ بر ۲/۲ میلیون متر مربع از محوطههای بندری بهصورت اجارههای کوتاه و بلندمدت در اختیار شرکتهایی همچون تایدواتر، شرکت بینالمللی پرس، خزر قشم، توانا قشم، پنبه پارس، کشتیرانی جنوب و غیره قرار گرفته است و این شرکتها در زمینه صادرات، ترانزیت و پذیرش کانتینر فعالیت میکنند.
- تجهیزات بندر: ابزار و تجهیزات در ترمینال کانتینری شهید رجایی در دو حوزه تجهیزات و عملیاتی و سیستمهای مخابراتی قابل شناسایی و دستهبندی میباشند. تجهیزات شناسایی شده، در دو حوزه اصلی خشکی و دریا مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع تجهیزات شامل جرثقیلها و ماشینآلات باربر مورد استفاده در اسکلهها، محوطه و انبار ترمینال کانتینری میباشد که به علت رشد عملیات بندر، تعداد آنها دائماً در حال افزایش است. در جدول (۲-۱۷) فهرست تمامی تجهیزات مورد استفاده در خشکی آورده شده است. (سازمان بنادر, ۱۳۹۳)
[۱] Container Depot
- ترمینال ها: پایانههای مختلفی در ترمینال کانتینری شهید رجایی قرار دارند که هر کدام در زمینه خاصی مشغول به خدمتدهی هستند؛ که میتوان به پایانههایی همچون پایانه غلات، پایانه ریلی، پایانه نفتی، پایانه روغن نباتی، پایانه کانتینری با ظرفیت سالانه در حدود ۲۰۰۰۰۰۰ کانتینر، ترمینال استریپ کانتینرهای مشترک، ترمینال صادرات و ترمینال ترانزیت
۱-۱-۱ ترمینال کانتینر بندر شهید رجایی
با نگاهی به شرایط حملونقل دریایی دریافته میشود که حملونقل کانتینری سهم قابل توجهی از بازار حملونقل دریایی را به خود اختصاص داده است؛ بهطوری که امروزه بیش از هر زمان دیگر کالاهای متفرقه بهصورت کانتینری حملونقل میشوند، به همین علت شرکتهای کشتیرانی در چند سال اخیر اقدام به سرمایهگذاری در خرید کشتیهای کانتینری اقیانوسپیما نمودهاند.
ناوگان حملونقل جهانی در پی افزایش تقاضا برای حملونقل و حتی جلوتر از رشد تقاضا برای پاسخگویی به این نیاز روزافزون، اقدام به نوسازی و افزایش ظرفیت خود کرده است. بهطوری که با در نظر
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 605
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0